Undgå Ensomhed med Strategiske Hobbyer

Der er få ting her i livet, der føles ligeså deprimerende og hjerteskærende, som ren rå ensomhed. Mennesker er sociale væsener, og det betyder ikke blot at vi trives når vi omgiver os med andre mennesker: men også at vi lider, når vi føler os helt alene. En tæt forbindelse med andre mennesker er altså helt og aldeles essentiel for vores mentale helbred.

Men hvordan kommer man lige ovenpå igen, hvis man lider af ensomhed? Det er ikke ligefrem lettere at møde ny mennesker, og opbygge venskaber, når man i forvejen er deprimeret og ramt af ensomhedens bivirkninger. Selv hvis man var helt ovenpå virker det ikke helt tydeligt, hvordan man finder nye venner som voksen.

Venskaber er langt hen ad vejen noget, vi tager for givet. De fleste menneskers venskaber er et produkt af, at de har engageret sig i ting, hvor de har været omgivet af andre mennesker. Når man starter i skole for eksempel, så er man helt naturligt omgivet af andre børn på ens egen alder. Når man bruger en masse tid sammen med en gruppe af personer, og flere gange arbejder sammen med dem på at løse fælles problemstillinger (såsom skoleopgaver eller lege på legepladsen), jamen så bygger vi stærke sociale bånd med dem. Når vi stopper i skole, så kan vi nogle gange holde fast i disse venskaber ved at arrangere aktiviteter med de gamle venner udenfor skolen. Alt for ofte glider venskaberne dog fra hinanden, fordi der ikke længere er noget eksternt, der bringer vennerne sammen.

Nogle kan så finde venner på deres arbejdsplads. Ligesom i skolen, så er arbejdet et sted, hvor ligesindede mennesker kan mødes og arbejde sammen på løsning af opgaver. Men hvad hvis man bare ikke rigtigt klikker med sine kolleger? Eller bare ønsker, at der er et vis skel imellem ens arbejde og ens privatliv? Så står man pludseligt der, og har ikke nogen venner. Hvordan får man dem så?

Løsningen er simpel: du er nødt til at engagere sig selv i nogle aktiviteter, hvor folk møder hinanden, og har en eller anden form for struktureret problemløsning sammen. I stedet for at sidde derhjemme og trille tommelfingre, så få dig selv nogle strategiske hobbyer: fritidsaktiviteter der skaber grobund for venskaber.

Du kan eksempelvis begynde at samle på mtgkort, så du kan mødes med de tusindvis af andre mennesker der ynder at samle på Magic the Gathering og spille imod hinanden. Der arrangeres møder med jævne mellemrum, og nybegyndere er altid velkomne. Folk elsker at tale om deres hobby og dele ud af deres viden, så du kan godt forvente, at blive taget godt imod.

Hvis MTG ikke lige er for dig, så kan du overveje andre spil eller aktiviteter. Du kan installere Pokemon Go på din telefon, og møde andre mennesker, der også nyder at rende rundt og jagte Pokemon.