Skal du have Zinfandel eller Primitivo i glasset i aften?

Mange danskere får et godt glas rødvin til maden om aftenen. Dagens arbejde er vel overstået og nu er det tid til lidt forkælelse. Her er et godt glas vin noget af det bedste. Det smager dejligt og tilføjer retten ekstra smag, og så kommer man lige lidt længere ned i gear med et godt glas vin. Der er mange vine at vælge imellem, hvis du kigger ind hos din vinhandler. Alt efter hvilken drue de er fremstillet på, vil de have smag og egenskaber, der passer til bestemte retter.

En favorit hos danske ganer er den navnkundige Zinfandel. Zinfandel er en drue, der passer godt til de fleste retter på det danske middagsbord. Den har en masse frugt og sødme, som gør den velegnet til de fleste kødretter, også grillede retter, og julemad. Hvis du sætter en flaske Zinfandel på bordet juleaften, så kan du være sikker på at du har et godt vinmatch til maden. Det er en vin, der smager igennem og fylder godt med sin frugtige bæraroma.

En amerikansk Primitivo

Der har været mange spekulationer om Zinfandel og Primitivo. Er de fætre eller kusiner? Faktisk er de ens. Der er tale om samme drue, men med forskelligt navn alt efter, om den bliver dyrket i Frankrig og Italien, eller USA. I Europa kaldes den Primitivo, i USA hedder den Zinfandel. Alt efter miljø, klima og jordforhold kan denne drue antage forskellig karakter. Dog er den altid kendetegnet ved stor fylde og masser af frugt og bær.

Det kan anbefales at prøve lidt forskelligt, både fra Europa og USA og se, om man kan smage forskel. Det kan man formentlig godt. Men samtidigt vil man også tydeligt kunne smage, at der er tale om samme drue.

God vin går aldrig af mode

At servere god vin for sig selv og sine gæster er altid godt. Den gode vin løsner op for stemningen og giver ro i gemytterne. Der er bare noget fantastisk hyggeligt ved at sidde sammen og få sig et godt glas vin, mens snakken går om løst og fast.