Chokoladesmåkager med mandler

ca. 75 stk.
Dejen er fryse-egnet

Ingredienser

50 g mandler
200 g mel
50 g kakao
200 g koldt smør i små stykker
50 g mørk chokolade, fintrevet
2 tsk. fintrevet appelsinskal
125 g brun farin
1 sammenpisket æg
ca. 2 dl perlesukker

Pynt:
ca. 100 g smuttede hele mandler

Fremgangsmåde

Blend mandlerne fint, til mel. Tilsæt mel, kakao og smør. Smuldr det sammen. Tilsæt chokolade, appelsinskal og brun farin og saml dejen med æg. Del dejen i to og form 2 firkantede dejstænger på ca. 3 x 3 cm. og vend dem i perlesukker. Læg dejstængerne i køleskab mindst 1 time. Skær dejen i 1 mm. tynde skiver. Læg småkagerne på bagepapir på en bageplade og sæt en hel mandel i hver. Bag i midten af en 200 grader varm ovn ca. 10 minutter. Lad småkagerne afkøle på en bagerist.