Chokoladetrøffelkage

6 pers.

Ingredienser

600 g god, mørk chokolade
6 dl piskefløde
1 håndfuld, små makroner
1-2 glas cognac
1 håndfuld rosiner

Æblekompot:
3-4 store madæbler
ca. 75 g sukker
3 dl vand
1½-2 tsk. citronsaft

Råcreme:
2 pasteuriserede æggeblommer
1 spsk. flormelis
korn af ½ stang vanilie
2 dl piskefløde

Desuden:
200 g syltede blåbær eller andre bær

Fremgangsmåde

Smelt chokoladen og kog den forsigtigt op sammen med piskefløden. Pisk massen kølig og hæld den i en passende form, hvis bund er dækket med knuste makroner der sejler i cognac og rosiner. Stil trøffelkagen køligt nogle timer eller til næste dag.
Kog vandet til sukkerlagen op og tilsæt sukker og citronsaft. Skræl æblerne og skær dem i stykker. Kog lagen op igen og tilsæt æblerne. Lad det småkoge i 5-10 minutter og tag æblestykkerne op, efterhånden som de bliver møre. Læg dem i en skål og hæld lagen over, så de er dækket. Lad kompotten blive kold.
Lige inden servering piskes æggeblommer til råcremen med sukker og vanilie til en tyk creme. Pisk fløden stiv og vend den i.
Server trøffelkagen i passende skiver eller stykker med æblekompot imellem og råcreme med de syltede blåbær ved siden af.