Mørdejstærte med mandelcreme

4 pers.

Ingredienser

Mørdej:
125 g koldt smør
100 g sukker
250 g mel
1 æg

Mandelcreme:
125 g sukker
125 g blødt smør
125 g mandelmel
2 æg

Glasering:
1 glas abrikosmarmelade
lidt vand

Frisk frugt: jordbær, hindbær, brombær, blåbær osv.

Fremgangsmåde

Dej:
Det hele æltes sammen og lægges på køl i 1 time. Udrul til ½ cm. og læg i små portionstærteforme – eller i en stor tærteform.

Creme:
Smør og sukekr røres sammen, æg og mandelmel tilsættes. Mandelcremen fyldes ovenpå mørdejen. Bages ved 180 grader i 20-30 minutter til dejen er gyldenbrun. Afkøl.

Læg frisk frug på.

Glasering:
Opvarm marmeladen og tilsæt lidt vand. Kog lidt og afkøl mens den stadig er smørbar. Den må bare ikke være kogende, når den pensles på bærrene.