Sådan Tager du Fantastiske Billeder af Dyr i Naturen

Der er få ting her i livet, der er nær så dejlige, som at være omgivet af naturen. Vi mennesker er jo på et eller andet plan bare dyr, der har formået at udvikle os så hurtigt og effektivt, at vi på sin vis har formået at skabe en vis distance ? både fysisk og mentalt ? imellem os selv og den øvrige natur. Men kommer fra naturen, og vi er en del af naturen. Det er også derfor vi elsker at komme ud af byerne, når vi endelig har ferie. Der er intet mere afslappende og fredfyldt end at gå rundt i en skov, omgivet af smukke planter og harmonisk fuglesang. Er man ikke til skoven, så nyder man sikkert at ligge på stranden og høre havets brusen.

Det var naturen der gav os mad, tøj og husly i fordoms tid. Det er derfor ganske naturligt, at vi på et ubevidst plan forbinder oplevelsen af naturen som noget positivt og trygt. De moderne byer er ganske praktiske, og har en masse fordele, men de bringer os også væk fra naturen. Det er derfor vi længes efter den, og gerne opsøger den i vores fritid og ferier.

Der er mange måder at komme tættere i kontakt med naturen, men en af dem jeg bedst kan lide er, at tage billeder i naturen. Ved at tage et billede af en elg eller et rådyr kan jeg tage en del af naturen med mig hjem, uden at gøre skade på nogen eller noget. Det er en fantastisk følelse at komme tæt på naturen, og ende ud med at have et billede, der kan pryde væggen derhjemme, eller bruges som baggrund på computeren. Det gør det mere overskueligt for mig, at leve i en by til daglig. Det giver mig samtidig energi og inspiration til at bevæge mig ud i naturen igen, og få taget endnu flere billeder.

Der skal ikke særligt meget til for at komme i gang med at tage billeder ude i naturen. Mange starter uden problemer med deres smartphone. Moderne telefoner har så gode kameralinser, at du sagtens kan tage imponerende naturfotografier uden at skulle investere i et ?rigtigt? kamera. Med tiden vil din interesse dog sikkert gro, og du vil have lyst til at købe et kamera der giver dig flere muligheder. Et godt spejlreflekskamera vil eksempelvis kunne zoome tæt ind på dyr der er langt væk, og samtidig give dig betydeligt bedre billeder.

Min seneste investering er et vildtkamera, og det har virkeligt åbnet op for en verden af muligheder. Jeg kan ganske enkelt sætte vildtkameraet op et sted i skoven, hvor jeg kan se at de vilde dyr ofte kommer forbi. Det særlige vildtkamera er kamufleret, så hverken dyr eller nysgerrige mennesker får øje på det. Det tager automatisk billeder når et dyr dukker op, og det kan endda tage billeder i mørket!