
Ingredienser
- 200 g ricotta
- 2 æg
- 1/2 dl krydderurter f.eks. dild/kørvel/estragon
- 4 spsk. frisk parmesan
- 4 soltørrede tomater
- 150 g store rejer
- 2 spsk. jomfru olivenolie
- 5?6 basilikumblade
- 1 spsk. citronsaft
- 1 spsk. citronskal af ubehandlet citron
- salt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Bagt ricotta
Pisk ricottaen med æg, salt og peber. Hak krydderurter og riv parmesan. Bland alle ingredienser. Fordel ricottamassen i 4 små velsmurte metalforme a ca. 1 dl, og bag formene ved 175 – 180° i ca. 1/2 time eller til de føles faste. Afkøl dem inden de vendes ud af formen og serveres sammen med de marinerede rejer.
Basilikum-marinerede rejer
Skær de soltørrede tomater i meget tynde strimler, og bland dem med rejerne.
Skær basilikumbladene i fine strimler, og riv citronskallen groft. Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen, og smag den til. Vend den omhyggeligt sammen med rejerne, og lad det hele trække køligt i ca. 1/2 time inden serveringen.
Velbekomme.