Hvorfor du skal vælge en idrætsefterskole?

Et efterskoleophold giver ikke bare fede oplevelser for livet, det er også med til at modne unge mennesker. Efterskole er lig med ansvar for at overholde aftaler og pligter, helt ligesom det kan give mange oplevelser. Og der gælder det selvfølgelig om at finde den rigtige linje og type skole.

Hvis du gerne vil afprøve forskellige linjer med fysisk aktivitet, skal du måske søge en efterskole der kan opfylde dine ønsker.

Få inspiration til hvorfor du skal vælge en idrætsefterskole, og hvad du kan få ud af opholdet.

Vælg idrætsefterskole?

Idrætsefterskoler er blevet populære og nok den type efterskole der efterspørges mest. En hverdag der byder på linjer med sport i 9 eller 10 klasse, er noget som mange unge finder tiltrækkende. Sport og idræt giver dig mulighed for at røre dig og giver mere frihed, end fuldstændig fokus på indlæring siddende foran en tavle.

Der er mange forskellige typer idrætsskoler med forskellige linjer. Nogle skoler tilbyder idræt som generelt fag på et højt niveau, hvor du får mulighed for at prøve dig af med mange forskellige, sjove og udfordrende ting. Her vil du også lære mere om kroppen og selvfølgelig komme i en god form.

Mens andre skole måske giver dig mulighed for fokus på en bestemt idrætsgren som fodbold, håndbold, gymnastik, ridning og meget andet. Det kan være som linjefag eller valgfag. Her skal du selvfølgelig vælge ud fra dine ønsker.

Du finder idrætsefterskoler både i Jylland, Fyn og Sjælland, så beliggenhed kan være tæt eller langt væk hjemmefra.

Hvorfor vælge efterskole?

Du skal vælge en efterskole først og fremmest for at få en oplevelse. Du lærer samtidig om disciplin og vigtigheden af dette. Du skal selv stå op om morgenen, møde til time og træning til tiden samt overholde alle dine andre aftaler.

Du bliver mere selvstændig med efterskoleophold, og samtidig lærer du at indgå i en gruppe der kan bestå af vidt forskellig opvækst og kulturer. Det er med til at styrke dig endnu mere. Disse ting får du måske ikke med den almindelig skolegang, hvor du dog kan få andre oplevelser og lærdom i livet. Så det ene er ikke nødvendigvis mere rigtig end det andet.