Derfor tager ERP Systemer de Danske Virksomheder med storm

De danske virksomheder er kendte for at være nogle af de første til at implementere nye teknologier, og for alvor udnytte de nye muligheder de giver. En nylig undersøgelse udgivet af  Windows Azure har vist, at relativt i forhold til indbyggertallet, er de danske virksomheder nogle af de bedste til at tage cloud-teknologierne til sig.

En af de ting vi for alvor ser slå igennem de seneste år herhjemme er udbredelsen og integrationen af et ERP System i selv mindre virksomheder.

Der er mange fordele ved at benytte et ERP system. Det er dog forskelligt fra firma til firma hvad der bidrager mest til deres eksisterende struktur og organisering.

ERP software er til for at forbedre den daglige håndtering af aktiviteter i alle former for virksomheder. Der er mange forskellige ERP systemer på markedet, og mange udbydere der fortæller at deres løsning er den bedste. Alle systemerne har dog det tilfælles, at de har til formål at definere virksomhedens mål og gør det lettere at lave strategisk planlægning på et høhjt plan.

Så hvordan øger et ERP system effektiviteten af den allerede eksisterende arbejdsgang? Hvis en virksomhed vælger, planlægger og implementerer den rigtige ERP software, der passer til den måde de allerede arbejder på, så kommer den primære fordel i bedre overblik og indsamling af information. I mindre virksomheder har det været let at have en person eller to til at have overblikket, men i takt med globaliseringen og introduktionen af Big Data er man ikke længere i stand til at konkurrere hvis man ikke benytter software til at effektivisere sine processer.

Software gør det ikke bare lettere at indsamle og bearbejde informationen. Grundet konkurrenden på ERP markedet, er der også fokus på sekundære features der gør livet lettere: semi-automatiserede rapporter, brugervenlighed, prisbesparelser, præcision med videre. Sikkerhed er også en af de ting der for alvor er kommet i fokus, da informationer man håndterer i et ERP system hverken må gå tabt eller falde i de forkerte hænder.

Rapportskrivning er en af de største tidsslugere i moderne virksomheder, men det er også en vigtig del af at have en virksomhed der kan overleve udskiftning af medarbejdere. ERP software gør det ikke bare lettere og hurtigere at skrive rapporter, men sørger også for at alle relevante informationer kommer med. Rapporterne bliver altså bedre og tager kortere tid at skrive. Alle relevante data er lige ved hånden og kan inkluderes med et tryk på en knap.

Hvis virksomheden er meget lille, kan et ERP system virke overdrevet at implementere. Der er dog systemer rettet specifikt mod små virksomheder, der gør det let at komme i gang. Efterhånden som konkurrenterne dukker op, og virksomheden vokser, bliver behovet for spftware ganske tydeligt. Jo hurtigere man kommer i gang, jo lettere bliver omstillingen.