Derfor Bør Ingen Købe Billigt Golfudstyr

Få sportsgrene har haft ligeså meget vokseværk blandt danskerne, end golf har haft det, i løbet af de seneste par år. Det er sandsynligvis et produkt af, at golf på mange måder er blevet langt mere tilgængeligt, end det var før i tiden. Flere og flere mennesker er blevet opmærksomme på golf som en sportsgren, fordi det er blevet mere almindeligt at vise det i fjernsynet. Ikke alene er der flere kanaler der viser professionelle golfspillere på banen: selv i nyheder og fiktion bliver golf ofte nævnt. Når man ser en TV-serie med succesfulde forretningsmænd, så kan det næsten ikke undgås, at de på et eller andet tidspunkt er ude for at spille golf med en kunde. Følger man med i de internationale politiske nyheder, så har man nok hørt om den amerikanske præsidents golf-ferier mere end et par gange.

Folk ved altså hvad golf er, og forbinder spillet med success. Der er derfor ikke noget at sige til, at de bliver nysgerrige og begynder at opsøge det. Her rammer vi ind i den anden udvikling, som har haft stor betydning for golfs gennembrud i Danmark: der er langt flere golfbaner i Danmark nu, end der nogensinde har været før. Når der er flere golfbaner, så betyder det selvføleligt, at man har nemmere ved at finde et sted at spille, som er nogenlunde tæt på der, hvor man bor. Man er nødt til at have en golfbane for at kunne spille golf, så spillet ville selvfølgeligt ikke kunne blive populært, hvis folk var nødt til at køre flere timer for at komme i nærheden af en. De mange golfbaner betyder også, at der er en øget konkurrence på markedet, og det betyder lavere priser for dem, der ønsker at spille. Golf er altså noget danskerne nu kender til, de har golfbaner nogenlunde tæt på, og de har råd til at spille. Disse tre faktorer er det, der har gjort, at golf er eksploderet som en sport herhjemme.

Statistikkerne viser os dog desværre også, at en del danskere går i gang med golf, men så helt stopper med at spille igen efter nogle få måneder. Det er lidt spøjst, da det typisk er efter denne periode, at golf virkeligt begynder at blive sjovt. I starten er det lettere frustrerende, fordi man ikke har lært den rigtige teknik endnu. Men efter et par måneder burde man have lært en hel del, og nu være helt og aldeles bidt af det ? hvorfor sker det ikke for alle?

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det skyldes at folk køber udstyr der er alt for billigt. Når det kommer til golfudstyr så får man hvad man betaler for: det er ikke et smart sted at spare, hvis du virkeligt ønsker at give golf en chance. Jeg forstår godt at man er lidt nervøs på at kaste en masse penge efter en ny hobby, og at det billige golfudstyr derfor kan virke fristende. Problemet er bare, at det helt billige golfudstyr ofte er så ringe, at det fuldstændigt ødelægger oplevelsen af golf. Hvis du gerne vil gå forsigtigt til værks, så er det altså langt bedre at se, om du kan låne noget godt golfudstyr af en ven, end det er at købe noget billigt bras.