10 trin til at starte din egen blog

Blogging vokser for tiden, og alle de kendte har en blog, mens mange bloggere samtidigt bliver kendte pga. deres blog. Vil du selv starte en blog, så giver vi her 10 hurtige trin og tips til at komme igang med at blogge.

Bestem dig for mediet

Blogging behøver ikke kun være en side på nettet. Nogle bloggere finder de såkaldte vlogs på Youtube interessant, som er en video-log deraf navnet vlog. Derudover kan man også nøjes med at blogge på fx Instagram eller Tumblr, hvis man har fokus på billeder med en mindre tilhørende tekst. Er du derimod til de længere tekster, så er det nok en blog på en hjemmeside, som passer bedst til dig.

Lav din egen blog

Hvis du er nybegynder, så er det nok en gratis blog, som du leder efter. Det kan du få på bl.a. blogspot eller hos WordPress.

Bestem indholdet

Bestem herefter bloggens indhold, da det er en god idé, inden du starter på layout. Er det en fitnessblog, rejsedagbog eller modeblog? Når du er kommet så langt til at bestemme indhold, kan det være smart at lave en brainstorm på mulige indlæg for at se, om du har idéer til blogposts.

Blog layout

Der kan være nogle begrænsninger, hvis man vil lave sin blog gratis med hensyn til layout, så hvis det skal være meget stilrent på en unik måde, så skal der måske lægges et beløb for at få adgang til alle funktioner. Når det så er sagt, så er der mange muligheder for at gøre bloggen til sin egen med valg af farver, skrifttyper og billeder uden at det behøver at koste dig noget.

Første indlæg

Kom i gang med at skrive og evt. med et billede til indlægget. Et velkomstindlæg er altid godt, hvor du skriver lidt om, hvad der skal komme på bloggen.

Regelmæssige indlæg

Det er ikke strengt nødvendigt for nye eller små blogs med regelmæssige indlæg, men hvis du vil have følgere er det en god idé at lægge noget op ugentligt.

Tjek markedsføring

Del, markedsfør og promovér din blog. Fx ved at bruge hasttag-tegnet eller linke til andre blogs eller sider. Sørg for at der kommer folk til din blog.

Samarbejde

Det kommer meget an på blogtypen, men samarbejde med andre bloggere eller med virksomheder kan give store gevinster til promovering af bloggen.

Branding

Slå dig op på en bestemt ting, som gør lige præcis din blog unik. Det er godt med et fængende navn, og det kan fx være make-up mandag, hvis det er en beautyblog eller snakkesøndag. Bare et eller andet, som får en bestemt betydning for din blog. Gerne så det skaber noget omtale, så din blog bliver kendt på lige netop det.

Uendelige muligheder

På det her tidspunkt er det virkelig op til dig. Du kan udskrive konkurrencer, begynde på vlogs eller noget helt tredje. Sørg for at se, hvad der sker på bloggermediet og følg med i de nyeste trends. Det giver dig inspiration til dine egne. Så handler det virkelig bare om at blive ved, for du får nok ikke massevis af følgere i starten, men får forhåbentligt langsomt opbygget en fanbase.